I Orrepinnabygden

Alla inlägg under oktober 2008

Av Yvonne - 25 oktober 2008 16:47

Nu har våra tuppar och hönor flyttat till sina vinter bostäder + vår lilla dvärgvädur. PO har gjort så fint för dom. Vi har tre olika par, Kornelius, blandras tupp med sin svarta höna, som jag har totalt glömt rasnamnet på men hon lägger ägg med ljusgrönt skal. Herr & Fru Peduan, ett otroligt mysigt par som har jätte fjädrar på huvudet. Familjen Silkeshöns som bara är så ljyvliga.

Stort TACK till dig Ruth och alla som stöttar Asta 

Av Yvonne - 25 oktober 2008 08:43

Det ser ut som det blir en fin dag, betydligt ljusare ute än det var igår..fy sånt väder..grågrå grå. Idag är tanken att höststäda tomten.

PO har gjort iordning i stallet till hönorna så dom skall flytta in där idag så dom får det gott under vintern

Igår var det besök på Hallands djursjukhus för fjärde gången på mindre än fjorton dagar. PO var med som stöd.

Ny veterinär som kan det här med ultraljud, han undersökte Asta jätte noga men hittade inte orsaken till Astas problem. Ny röntgen, denna gången fick Asta svälja kontrastvätska för att se om matstrupen läcker men nix allt är tätt.

Nu skall vi fortsätta att ge henne den sista medicinen hon började med i tisdags.(har nu snart ett helt hundapotek hemma) I början på nästa vecka skall veterinärerna diskutera hur vi skall gå vidare. Vi lider så med Asta och känner hjälplöshet...va fasen går det inte över för?????

 


Av Yvonne - 23 oktober 2008 16:16

Har nu suttit försjunken i tidningen Drömhem & Trädgård, kommer i brevlådan en gång i månaden, i detta nummer var det mest om julen. Så mycket fint...och vackert , jag längtar lite efter att få dekorera men det är ju ett tag kvar. Ett inslag var om hur man kan göra fint i sitt växthus och ha en middag där..men hallå.. släpa in kamin och annat för att få upp värmen verkar vara "lite" överkurs. Men en idé dök upp varför inte sätta in ljusslingor och lite annat stämningsfullt . Vi bor ju mitt ute på landet och här blir mörkt så det blir säkert fint med en ljuspunkt på tomten.

Så nu blir det att ge sig ut och köpa "raggarslang"

HA DET GOTT ALLA!!


Ork

Av Yvonne - 22 oktober 2008 17:03

Idag har jag ingen ork till någonting.

Men önskar alla en bra kväll

Av Yvonne - 21 oktober 2008 16:06

Bestämde mig imorse för att ringa till veterinären om Asta igen, hade en tid på torsdag men kände att Asta inte kunde vänta så länge.

Fick en tid till 14.00

Ny röntgenbilder visade att ingen förändring hade hänt, så det hade iallafall inte blivit värre. Hon fick två sprutor en med vätskedrivande och en med antibiotika. Om det blir bättre av detta så skall hon ha en ny medicin imorgon igen.

Idag hade jag en annan veterinär och hon kunde inte heller säga vad det riktigt är med Asta, hon har förtätningar i lungorna men ingen feber, antaglingen lunginflamation inga symtom på tumörer...guskelov.

Håll gärna tummarna att detta skall få min lilla tjej frisk



Av Yvonne - 20 oktober 2008 18:56

Här är några bilder på brodyr

 

Asta hostar..hostar, men äter bra och dricker, hoppas att det snart är över. Skall på nytt besök hos veterinären.

Av Yvonne - 20 oktober 2008 16:40

Denna måndagen började trögt, imorse var det riktigt mörkt hittade knappt ut till brevlådan för att hämta morgon tidningen.

När jag kom hem från jobbet startade jag min symaskin. En uppfödare av Sibirisk katt har betällt 7 st handdukar, så det blir brodyr av katter och deras namn i långa banor. 

Min granne  Maysan har nu också en blogg, kul!!!

Av Yvonne - 19 oktober 2008 19:43

Cina har en utlottning på en jätte fin jultavla


Ovido - Quiz & Flashcards