I Orrepinnabygden

Alla inlägg under oktober 2008

Av Yvonne - 9 oktober 2008 17:27

Imorgon får jag tillbaka min symaskin, den har varit inne på översyn, gott, då kan jag börja sy, brodera och fixa igen. Nu när jag har varit utan den ett tag så är det så många nya ideér i huvudet som jag vill göra.Det ena efter det andra "poppar" upp.

Först skall jag brodera färdigt på ett burtäcke till en vän. Efter det att det fritt fram för nya skapelser.

 



Av Yvonne - 8 oktober 2008 15:35

 Idag följde vår katt Klara med på skogspromenad först trodde jag att hon skulle vända efter en liten bit men hon hade väl bestämt att kolla upp vad vi gör när vi försvinner in i skogen.Hon höll sig en liten bit bakom oss ibland såg hon lite förvirrad ut men så långt från sitt revir är det ju inte konstigt.

För er som inte vet så hittade min man en liten kattunge i ett av våra uthus i slutet på juni förra året hon kom fram till honom liten, ynklig och pep hon hade öppnat ögonen så vi tror att hon va ca tre veckor gammal. Vi tog in henne, Hedvig hade en valpkull så vi hade valpersättning hemma , alltid bra att ha, Vi gav det till Klara och hon sög i sig maten. På natten fick hon sova i vår säng, PO vaknade till av ett smackande ljud till sin förvåning såg han att vår äldsta tik Asta hade tagit över modersrollen den lilla kattungen låg hos henne och snuttade förnöjt. Asta kan ha varit skendräktig och det passade ju mycket bra. Asta tog sin roll som "kattmor" på högsta allvar och fasen den av de andra hundarna som kom för nära. En av våra grannar talade om att dom sett en överkörd katt längre upp på landsvägen det kan ju ha varit Klaras mor. Asta och Klara har fortfarande ett speciellt förhållande ,visst är det en solkenshistoria.


 

 Här ligger Klara och njuter, bilden är tagen när hon är ca 2 månader gammal



















Av Yvonne - 7 oktober 2008 14:44

 I morse var det is på bilrutorna så det var till att leta upp isskrapan i bilen och börja skrapa, får köpa en ny för den jag har gör bara en massa ränder tar dubbelt så lång tid. Vill inte göra ett halvdant jobb för det blir knepigt att se ut genom rutan den första biten till jobbet innan rutan har hunnit bli varm. Har sett skrämmande exempel där föraren har kört och haft som ett litet skrapat hål att se igenom.

Känner mig inte "hundra" det skaver i halsen och värker i kroppen så jag åker inte på kursen ikväll;=(

Blir hemma och försöker ta det lugnt

Av Yvonne - 6 oktober 2008 17:07

Idag har det varit en helt vanlig måndag och rätt gott är det. Jobbat, gått en tur i skogen, plockat undan här hemma, vi är bara två men kan stöka till det rätt bra ändå.

Sänder mina tankar till alla barn som har det tufft och svårt

 

Av Yvonne - 5 oktober 2008 17:34

Eftersom vi har köpt en ny soffa tyckte vi att det inte var mer än rätt att hundarna fick en ny också:=)


Av Yvonne - 5 oktober 2008 14:20

Resan upp till vårt stopp i Arvika tog rätt lång tid det mörknar ju snabbt nu så vi fick ta det lugnt, stoppade och åt en go MAX burgare. Fick ringa till vandrarhemmet för att hitta fick en vägbeskrivning som skulle vara närmare..men herrejesses vilken väg...uppåner och kurvor som inte var nådiga. Hade varit bättre att åka lite längre på "riktig" väg. Nåväl vandrarhemmet var jätte fint, låg högt upp vid en sjö. Vi släppte ut hundarna som kunde springa lösa men när Ylva frågade mig om jag trodde det fanns björn där fick iallafall jag bråttom att ta mig och hundarna in i huset.

Lördag

Resan till Kongsvinger gick bra det var ett stort vägbygge efter Arvika som tog lite tid att passera men annars inga problem. Väl framme kom regnet inte kul att ta sig till utställningsplatsen i ösregn det är ju alltid en himla bit att gå från parkeringen. Vilda var först ut blev 2;a bästa tik med Reserv Cacib. Ada sen , det gick helt åt skogen hon var jätte ivrig frambenen gick som en elvisp, så hon fick en två,a inte riktigt kul med en tik som har tre CERT två CACIB och är SV-08. OK det är sånt som händer!!

STORT GRATTIS till Ylvas hundar som tog BIR,BIM, CERT å CACIB!!!!

Hemresan gick i full fart i ömsom ösregn och sol.

Vandrar hemmet


Av Yvonne - 3 oktober 2008 14:37

Nu packas det sista ner inför resan till Norge. Forden blir "knöfull" med grejer inte så mycket till Ylva och mig utan till de sex hundarna, burar,burvagn, hundgrejer, tält, stolar mm. När jag hade Berner Sennen hundar var det inte så mycket saker men småhundar kräver mer....eller!?

Nä nu får jag  ila!!



Av Yvonne - 2 oktober 2008 18:20

Tack Ruth för hjälpen så jag fick en ny räknare på min hemsida!!

Imorgon åker Ylva och jag till Arvika för att sova på vandrarhem och fortsätta på lördagen till Kongsvinger, Norge, Jag skall ställa ut Vilda och Ada, håll tummarna gärna!!!

Filar nu det sista på dom. lite här lite där, gör kanske inte någon skillnad men lugnar mina utställnings nerver lite iallafall.


En liten Nalle Puh till er; Låt oss gå och hälsa på allihop, sa Puh. Vi ska gå för att det är Torsdag och vi kan önska dem alla en GLAD TORSDAG



Ovido - Quiz & Flashcards