I Orrepinnabygden

Alla inlägg under november 2008

Av Yvonne - 9 november 2008 16:42

Mina nya tomtar har flyttat in. Signerade Andreas och Sussi.

Tack till vår mycket duktiga och goa vän Jan Wagner!!!

Av Yvonne - 9 november 2008 15:15

Att resa till en utställning som ligger i Herning, Danmark, gör man inte på en eftermiddag. Den mesta tiden har vi tillbringat i bilen, 100 mil tur och retur.

Vi hade förbokat ett hotellrum i Vejle, visade sig vara en knutpunkt för alla resande, kanske mest för långtradare, jesses så många lastbilar. Men med kartan framför sig ser man att det är raka vägen ner till Tyskland.

Motellet var OK, men restaurangen var under all kritik. Hungriga som vi var beställde vi biff med pommes frites, det vattnades i munnen... köttet gick inte att äta, var hackat ihop till en hemsk torr massa. Så vi lämnade nästan all mat, vilket vi hatar att göra. Tur att vi hade stannat och köpt jordnötter och chips på vägen ner så att vi fick lite i buken.

Startade tidig mot Herning på lördagen, med en massa pirr i magen inför utställningen. Det var jätte lätt att hitta in till mässområdet, fick parkering oförskämt nära ingången.

Vi är så glada, nöjda och bara så himla överlyckliga för resultaten från utställningen. Ada blev Nordiskvinnare -08 + Dansk Champion, Vilda Nordiskvinnare-08. Vår goa valpköpare till Padditracks Man in the Moon,, tog honom till 2:a bäste hane med CERT och R-CACIB.

Sätter in ett kort på bron över Stora Bält.

 

Av Yvonne - 8 november 2008 18:17

Tack alla goa bloggvänner för att ni höll tummar och tår, ni puschade oss!!!

Ada NORDV-08 + DKUCH , Vilda NORDV-08 + CERT

Skriver mer om vår resa imorgon

PÖSS på er

Av Yvonne - 6 november 2008 18:59

Varit hos äldsta sonen och lämnat av fyra hundar. Så nu har dom att  göra..:=)

Vi kommer att köra härifrån på fm imorgon till Helsingborg - Helsingör vidare till en stad, eller by som danskarna säger,  som heter Vejle, sover över där och fortsätter till Herning på lördag. Håll tummarna för Ada och Vilda vore gott att ha erat stöd.

Sätter in en bild på mina favoritapor

 

Av Yvonne - 5 november 2008 21:58

Astas hosta fortsätter. Sist jag pratade med en veterinär om henne per telefon skall jag fortsätta med den sista medicinen, men ingen förbättring och heller ingen försämring. Skall tillbaka nu på måndag.

 Hon äter bra och dricker vatten som hon skall och älskar sina nya skyddslingar som hon tog hand om utan vår medverkan.



Av Yvonne - 5 november 2008 18:02

Ida och Rasken mår bra, nu har även Ida lärt sig att äta själv. Det känns bra för det har sin lilla tid att sitta och handmata. Det vi grunnar lite på är att borde inte dom ha spottat och fräst åt oss när dom inte har träffat någon människa innan? Visst är det lite knepigt?! Har inte sett till någon kattmamma runt stallet ännu

Nu har vi börjat "pottträning" sätter Ida och Rasken ofta i kattlådan. Snart har dom fattat galoppen med det också. Duktiga småttingar är det.

Nu på eftermiddagen har jag varit hos veterinären och fått 4-veckorsintyg för Ada och Vilda. För på fredag bär det av till Herning Danmark, NORDVINNAR utställning. Har också ordnat passning för alla våra djur, det är ett pysslande för att få ihop allt. Goa Maysan skall passa Ida och Rasken. Tack skall du ha!!;=)

Smaskens med god mat



Av Yvonne - 3 november 2008 17:48

Kattungarna mår jätte bra. Vi tror dom är ca 5 veckor gamla, för dom springer runt en del eller skall jag säga rulltar. Äter välling, men jag får mata dom för att lapa har dom inte kommit på ännu hur man gör, blir mest att dom lägger hela kroppen i maten, blir rätt söligt.

Köpte kattmat idag som är från en månad gamla kattungar och lille Rasken kom på direkt att det var jätte gott. Ida får jag mata, hon kommer snart på att ta från skålen för hon gillar denna nya smak mycket. 

Vi har döpt dom små till Ida och Rasken. Ida är den spräckliga och Rasken är svart och vit. Mer kort kommer på dom imorgon


 Gokväll på er!!!!


Av Yvonne - 2 november 2008 18:59

Förra helgen flyttade vi ner hönorna till sitt vinterboende i stallet. När jag varit nere på dagarna  och gett dom mat har jag hört små jamanden från loftet. Idag gick  PO upp för att leta efter vad det var. Han hittade två små kattungar. Naturligtvis tog vi med dom upp i värmen. Vi vill inte ha på vårat samvete att dom far illa och blir vildkatter.

 Vi visade dom för Asta som genast började pyssla med ungarna, tvättade dom rena och försvarar dom mot de andra fem, mycket nyfikna hundarna. Precis som med Klara som jag berättat om förut.Trotts att hon inte är frisk ännu.

 

Ovido - Quiz & Flashcards