I Orrepinnabygden

Alla inlägg under januari 2009

Av Yvonne - 20 januari 2009 18:32

Ang ett inlägg tänkte jag berätta lite om det jag har gjort och gör i hundvärlden. Det började i mitten på 80-talet när min man och jag blev ansvariga för aktiviterna i Göteborgsområdet, Sennen hundsklubben. Vi hade träffar varannan helg på en Fyra-H gård på Hisingen, hittade på en massa olika aktiviteter naturligtvis med god hjälp av andra "hundbitna" vänner. Minns en gång när det kom så mycket folk att jag höll på att tappa hakan, ca 50 Berner Sennen hundar med hela sina familjen med sig. Vi hade promenader på olika ställen, åkte till skogen plockade svamp, fikade och hade det bara så himla roligt. Höll i Sennespecialen i GBG, en utställning, med räkfrossa på kvällen....vilken tid:)

När vi flyttade neråt kusten så avsa vi oss, men kan sakna alla kul stunder.

Gått olika kurser inriktade på hund och föreningsliv.

Har suttit i Hallandskennelklubb styrelse i fyra år, är kvar i Aktiviteskommittén och Halland hundens kommitté.Är med i Griffonsektionens styrelse sedan två år tillbaka. Har ring och socialträning i Varberg. .

Jag tycker det är så roligt att kunna ge något till andra och jag får en hel del tillbaka.

:))det här blev nästan som ett CV ....

,,,,,,,,

Sov gott inatt, TACK för alla kommentarer



Av Yvonne - 19 januari 2009 18:18

Vilken natt till idag...har nästan inte haft någon sömn alls. Vet inte varför jag inte kan sova händer rätt ofta nu, jag som alltid innan bara har laggt huvudet på kudden och bums somnat in. Så dagen har gått i dvala med svid i ögonen och en knepig huvudvärk.

Strax skall jag ha telefonmöte med Svenska Griffonklubbens styrelse så det blir till att dricka ett par muggar kaffe innan .



  Ett litet ps

från Nalle Puh;

Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting

Av Yvonne - 18 januari 2009 14:11

Jag har skolkat från bloggen ett par dagar men har nu slått mig ner i lugn och ro framför datorn. Läst runt bland mina bloggvänner och fått goa skratt, tänkvärda ord och blivit sugen på god mat. Tack för att ni delar med er av dagen.

Sista tuffa planeringen inför HALLANDS HUNDEN har startat, är med i den kommitteèn. Hallands vackraste hund skall koras den 14/2 med gala och glamor. Det är mycket som skall fixas och ordnas med men det är så himla roligt, kan säga att jag bara älskar detta

Min äldsta son Johan, hans fru Therese och mina barnbarn har varit här i helgen. Vi har haft det mysigt. Jag har lärt Therese att virka, det var lite "fippligt" i början för henne men snart så gick det som en dans. Tydligen hade hon drömt inatt om hur man ordnar med alla maskor:))

Idag gick vi en promenad, blåsten var ruggig men uppe i skogen är det mer lä så vi fick en härlig sväng ändå

Lite vitt ändå

Barn med djur är så fint

När Ulla blev lite trött så bar Johan henne en bit

Kul vid bäcken


Av Yvonne - 15 januari 2009 21:13

Haft mycket att göra så idag blir det bara några kort från dagens promenad

Utsikt från berget med havet i horisonten

Tittar runt hos er imorgon

Gokväll


Av Yvonne - 13 januari 2009 16:47

Idag har vi haft stationsdag på jobbet. Gått igenom medarbetarenkät sedan jobbat i grupper om att komma på vad som är bra , vad som är dåligt och vad som kan förbättras. Fick smörgåstårta till lunch med räkor, krabba och lax. Det  var jätte gott men min mage fick ett litet spel när jag kom hem.

Idag har Ulla upptäckt vattenpölarna som är på skogsvägen, var som ett litet barn som plaskade. Så någon vattenskräck har hon inte, mina andra hundar går runt pölarna inte bli onödigt våt om fossingarna inte.

Ullas tre första lära för livet går framåt. Ett att träna rumsrenhet, går bra om matte alltid hinner med. Två att ej hänga i mina byxben, nästan borta. Tre, gå i koppel, går nu riktigt bra.

Asta har inte hostat på över en vecka!!!

Jag vill tacka alla goa som har stöttat, gett råd och tänk på henne. TUSEN TACK från Asta och mig

Nu skall jag strax ner till stationen och hämta upp min dotter, så skall vi ha en mysig kväll.

Av Yvonne - 12 januari 2009 19:23

Idag har det varit småregn, gick en sväng i skogen. Nu på kvällen är det riktigt ruskväder med ösregn, man vill helst inte stoppa ut näsan, knappt hundarna heller. Kan säga att jag inte har större lust att göra något överhuvutaget. Det är bara att kura in sig.

För ett år sedan var vi i Thailand,har nu suttit och tittat på kort därifrån och drömmer mig tillbaka.

"Vår" strand i Surin Beach

Där var underbar solnedgång

Och mycket vackra blommor


Av Yvonne - 11 januari 2009 15:27

En söndag som har varit grå, nu drar det in en kall dimma från havet. Har snyggat till och badat Svante idag. Han är kastrerad sedan ett år tillbaka så hans päls har ändrat karaktär, så jag har faktiskt klippt honom. Nu kommer pälsen att bli mjukare men jag tycker att han kan slippa att få pälsen plockad.

Jag har en väninna som har hållt hemligt att hon har gått på körskola, inte ens hennes sambo visste om det. Hon ringde mig härom dagen och berättade att hon har fått sitt körkort. Inte dåligt att kunna hålla det för sig själv!! Jag hade aldrig klarat det :=)

Bild på två som gillar varandra

Dagny & Ida

Av Yvonne - 9 januari 2009 18:41

Min man har varit på jobb sedan i onsdags morse.Han var hemma innan mig idag, vi möttes i dörren och han berättade att vi inte hade något vatten och rusade ner till pannhuset med rörtången i högsta hugg. En vattenläcka!!!

Kan detta va tur i oturen?? Tänk om det hänt någon eller några dagar innan.. då hade jag ju helt klart haft skägget i brevlådan.. Tror bestämt att någon av Cinas änglar har hjälpt mig.

Ovido - Quiz & Flashcards