I Orrepinnabygden

Alla inlägg under februari 2009

Av Yvonne - 21 februari 2009 15:03

Jag har bytt namn på min blogg, ombyte förnöjer säger dom.

Att det blev i orrepinnabygden kommer ifrån när vi flyttade hit för tolv år sedan, mina arbetskamrater tyckte att vi skulle bo för långt från stan, det är 12 km..!!, och sa att nu bor ni i orrepinnabygden, långt ute i buschen:))

Igår bjöd min man mig på kräftor, lite över ett kilo mumsade vi i oss, skaldjur är vårt liv:))

Idag har vi rensat i huset..vi är ju sådana som sparar på "brahagrejor" men har nu lovat att sluta upp. I en garderob på övervåningen fanns massor av skräp, varför sparar man på udda tapetrullar..!!?? Nåväl nu är allt borta och jag kan gå in i skrubben. gott.

Vårat gamla sovrum skall bli gästrum, så där har vi fejat en del också. Imorgon åker vi till Falkenberg för att hämta dubbelsäng, två pottskåp och en köpmansbänk som jag köpt av en arbetskamrats dotter. (400:- fynd)

Min ide är att göra rummet lite gammaldags ock romantiskt. Blir nog mysigt.

Här kommer några bilder från 14/2 Hallands hunden

Gunilla berättar för alla hur kvällen kommer att se ut

Vi ser lite högtidliga ut:)

Vi blir tackade av domarna . Agneta Kappers, Ove Germundsson och Martin Johansson

Vi bytte kläder till finalen

Go lördag!!


Av Yvonne - 20 februari 2009 15:28

En snöig dag, vitt, ljust och fint. Fick köra lugnt till jobbet i morse men den lille Forden tar sig fram fint:)

Bra dag på jobbet, fnissat en hel del åt killarnas skämt. Gott att jobba med ett så gott gäng.

Min man har döpt om Ulla till "stenkrossen" hon är helt galen i att äta småsten..(tydligen är alla i kullen lika förtjusta) har ju grusgångar så ni kan förstå att det har blivit ett problem.  Vi är på henne hela tiden att sluta men inget resultat. Är det en dålig ovana?? Brist på något?? Skall vi ge tillskott av något slag??  Vet att det fanns ett "brunt pulver" som man köpte i hundaffären. När vi hade Berner  gav vi det till valpar om dom åt sitt eget träck men glömt av vad det hette.Ruth eller Gerty ni kanske vet vad namnet är.

Fredags citat;

Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken

Torsdag kväll


Asta, Hedvig å Vilda

 

Stenkrossen:))

Tjing å ha en bra fredagskväll

Av Yvonne - 19 februari 2009 18:31

Små lätta snöflingor har dalat ner hela dagen, så nu har vi det vintrigt.

Hundarna tycker det är kul, dom borrar  näsorna i snön och får allihopa vita mustascher:))

Det gick snabbt idag på röntgen, var där ca 7:45 gick därifrån 8:10. Knät röntgades i alla vinklar och jag fick vara lite av en gymnast. Får se vad svaren blir, har ju inte lika ont längre men det är något som känns knepigt.

Har haft en bra dag på jobbet, vi planerar  för en fest för två av våra killar som går i pension den 27/2. Jobbigt när goa arbetskamrater slutar kommer att kännas riktigt tomt efter dom.

Min dator fick ett litet spel här i em varande för fel.

Jag har fått lite mail med "roliga" filmer, kommer inte att öppna några sådana mer. Kan ju vara lite "skräp" med dom.

 Ett kvälls citat:

Var dig själv. Alla andra är upptagna

Kram på er


Av Yvonne - 18 februari 2009 18:43

Har varit hemma från jobbet idag. Mår mycket bättre nu. Köpte ögondroppar som var helt fantastiska, ISOPTO-PLAIN. Det onda försvann med en gång, är lite röd fortfarande i ögat men det är säkert borta snart med.

Så imorgon blir det jobbet igen men först skall jag till sjukhuset och röntga mitt onda knä. Känns som krämporna börjar smyga sig på...

Här är två riktiga vänner; Dagny och Ulla :))

 

Go onsdagskväll

Av Yvonne - 17 februari 2009 16:53

Mår inte bra..ögoninflammation..värk i öronen...i halsen skaver det..fyyy

Så nu bäddar jag ner mig i soffan och slötittar på TV.

Av Yvonne - 16 februari 2009 15:47

Nu har jag varit borta från bloggen länge. Mycket jobb med förberedelser med Hallands Hunden så jag har varken haft tid att läsa bloggar eller skriva ner något själv.

Hallands Hunden kan man nog säga blev en succé det verkade som alla var nöjda. Roligt när man lägger ner en massa jobb att få "beröm".

Hallands Vackraste Veteran blev en Tibetansk spaniel, NORDUCH FINUCH POLUCH KBHV-06 Body Rocks Wet Wet Wet, ägare Rickard Andersson & Stellan Yttreström. GRATTIS

Hallands Vackraste Hund blev en Borzoi, NORDUCH FINUCH NORDV-07 INTUCH Sentence Imperial Zimistraja, ägare Yvonne Carlsson. GRATTIS

Har också hunnit med att para Hedvig så nu väntar vi med spänning!!!!

Lite bilder på Ulla

I skogen


Ulla smyger ;=))

Detta kortet blev suddigt men vill visa det ändå....Ulla tycker nog att jag skall köpa en större hundsäng...

Nu skall jag läsa runt bland mina vänner, ha det GOTT.



Av Yvonne - 10 februari 2009 18:13

Veterinär besök idag. Strålade samman med goa Maria(knasmaggan under länkar) som föder upp Leonberger. Maria är en en tjej som ger en rejäl vitaminspruta, glad, härlig och "lite" halvgalen :))

Ulla blev helt vettskrämd när hennes store hane hoppade ur bilen..kanske inte konstig för han är en kille på ca 70 kilo, men det goaste och snällaste man kan tänka sig, otroligt snygg med...

Ulla fick sin spruta och allt gick bra. Men Maria hade tre Leonberger till med sig så Ulla tyckte att det hela va lite läskigt, klart hon är ju bara van vid mina små pluttar, och är bara tretton veckor. Men vi måste  ut och leta upp lite större hundar som hon får träffa.

Har fått en utmaning av Gerty att skriva en historia med dessa stolpar:

Här är stolparna:

1         hon stod på knä och ….

2         att det skall vara så svårt att ….

3         Ingen kommer att märka att ….

4         att telefonen plötsligt skulle ringa …..

5         det ringde på dörren  …

6         Nej, hon var inte intresserad av  …

7         Nej, inte sen heller ….

Festblåsan var nästan färdigsydd, för att kunna fästa det sista detaljerna la hon ut klänningen på golvet och ställde sig på knä för att nåla fast lite volanger,hmmm..att det skall vara så svårt att få allt rätt.  Hon tänkte att om jag fuskar lite kommer ändå ingen att märka det. Telefonen ringer, med munnen full av knappnålar , lufter hon luren och samtidigt försöker spotta ut alla vassa föremål...signal från dörren också, med telefon i högsta hugg rusar hon för att öppna, trasslar in sig  i den fina klänningen som sveper sig runt kroppen och upp runt huvudet som en truban. På trappen står grannen bjuder in henne  på maskerad..nej..hon är inte intresserad och vill inte komma någon annan gång heller

  Sänder vidare till Knasmaggan , Latte och Lena


HA DET GOTT


Av Yvonne - 9 februari 2009 17:57

Har idag varit hos läkaren för mitt onda knä. Det är antagligen en inflammation, så jag fick lite piller. Läkaren sänder en remiss till röntgen och jag har beställt tid till sjukgymnastik.

Strax kommer Gunilla hit vi skall göra alla katalogerna till Hallands Hunden, det blir nog att vika varje ledig stund till förberedelser inför Hallands hunden denna veckan för på lördag smäller det:))

Gokväll





Ovido - Quiz & Flashcards