I Orrepinnabygden

Alla inlägg under mars 2009

Av Yvonne - 10 mars 2009 15:15

Känns som våren börjar smyga sig fram, jag vet att vi bara är i början på mars och det kan bli flera bakslag ännu. Men idag känns så där härligt, det blir något visst med luften.  På skogspromenaden gick jag bara och njöt, hör fåglar kvittra ser kärrhöken glida fram mellan trätopparna,helt ljudlöst.Solen börjar bryta igenom molntäcket. Går och strosar och småler åt mina sju hundar som också tycker att livet är toppen. Nu känns det som jag går in i ett andningshål, våren är den goaste årstiden.  Och ljuset har börjat komma tillbaka och allt vaknar till liv och allt är bara så himla gott.

Nu skall jag börja med "finliret" av Adas och Vildas pälsar. Båda skall till Malmö 22/3 på Svensk Vinnarutställning.

Så hejs svejs ;o)

PS.  Elisabeth; Ulla har nu hittat alla porlande bäckar :))


Av Yvonne - 9 mars 2009 17:18

Jag har varit hemma idag också för att beskämpa de sista bacillerna. Imorgon blir det jobb igen, skall bli roligt.

Idag har jag flyttat ut hönorna å tupparna till utegårdarna, ni må tro att dom blev glada. Sprätte runt och tupparna gal så det står härliga till. Hoppas snart att hönorna börjar värpa, det är en viss känsla att plocka  ägg.

Kan ju också hoppas att någon vill ruva, dvärghönorna är ju fullvuxna nu så kanske dom lägger sig.

Jag har tagit kontakt med en vän som jag inte har pratat med på 12 år. Det var lite dektektiv jobb för att hitta hennes mail adress för nu bor hon i ett annat land. TACK ni som hjälpte mig!! Hon blev jätte glad och rörd. Det känns så bra:)) Nu kommer vi säkert att ha mycket mail kontakt.

Kort på dvärgtuppen, visst är han fin!!



Av Yvonne - 8 mars 2009 20:12

En bild jag målade för 19 år sedan har jag fått idag via mail.

Tack Johnny det värmde att du har den kvar!!!'


Av Yvonne - 8 mars 2009 13:20

Jag vill  TACKA alla som ringt och grattat mig på min födelsedag och TACK till alla goa hälsningar här på bloggen!!! Jag är riktigt rörd!! Ni är alla så goa!!

Riktigt "skitväder" här idag. Först snöklaffs och nu kallt äckligt regn.

Griffonerna vill inte gå ut...fy för fasen visar dom med hela kroppen..nää ner bland de goa plädarna i hundsängen och bara tryna. Ett undantag finns ju här hemma, Ulla, vadå regn..desto roligare.. eller hur?! Hon gillar ju vatten helt klart, slabbar runt på den jörpiga gräsmattan (som nu är i tjällossning)  vänder näsan mot regnet och försöker fånga vattendropparna.

Hittar en massa roliga grejer som hon med "graciösa" rörelser kastar upp i luften. När hon kommer in våt och sölig tittar de andra sex på henne som hon vore från en annan planet, drar en suck och kör näsorna ännu djupare ner i sängvärmen.





Av Yvonne - 7 mars 2009 08:02

Ett år klokare, ett år visare, ett år....äldre.

Kom ihåg när jag var i 30-års ålder och tänkte att 2004 fyller jag 50, det kändes som en hel evighet dit. Ja vad har hänt..idag fyller jag 55 och tiden hit har bara swischat iväg. Så fort går det!!

Idag är tanken att vi skall ner till stan en  sväng, Ulla skall med och ha lite miljö träning. Köpa något gott att äta ikväll, få se vad det blir.

En sväng in om Husqvarna affären blir det också behöver köpa brodyr tråd. Håller på att brodera en massa "Ullor" på jackor och det går åt mängder med tråd.

 


(Förkylningen håller i sig men det känns som den börjar släppa taget något.)




Av Yvonne - 6 mars 2009 08:55

En riktigt enveten förkylning har jag fått, igår så låg jag i soffan hela dagen och slötittade på alla möjliga olika filmer. Orkade inte göra någonting. Jag hoppades på att jag skulle må bättre idag..men icke sa nicke. Helt matt och orkeslös. Jag är ju en person som har så svårt för att göra ingenting så jag har också drabbats av en rastlöshet som inte gör saken bättre.

Igår åkte min dotter på semester till Egypten, hon har sänt SMS, resan gick bra och hotellet var jätte lyxigt. Gott för henne hon har slitit hårt på sitt jobb och behöver vila upp sig.När hon kommer hem väntar en ny utmaning, egen restaurang i Göteborg.

Min äldsta son åker idag till Österike för att svinga sig utför alpernas skidbackar. Han behöver också en välförtjänt ledig vecka.

TACK alla som sänder så goa hälsningar, det värmer.

PO tackar också för alla Grattis.

Nu blir det att vila igen



Av Yvonne - 4 mars 2009 15:58

Usch å fy..nu är jag sjuk igen. Gick hem från jobbet efter två timmar, svidande ögon, en hals som värker och näsdropp.

Så idag blir det bara att ta det lugnt

Sätter in kort på Ulla, på lördag är hon fyra månader. Vikt i fredags 21,5 kg

 

Ulla kollar en koja i skogen

Ulla väntar


Av Yvonne - 3 mars 2009 15:23

GRATTIS min älskade man på din födelsedag!!!! 

Ovido - Quiz & Flashcards