I Orrepinnabygden

Alla inlägg under april 2009

Av Yvonne - 19 april 2009 16:20

Hedvig mår bättre för varje dag. Hon får fortfarande sin medicin.Nu är hon mycket piggare och det känns så skönt det har varit så oroligt. Valparna äter, sover,växer och mår jätte bra.

I fredags kom  Martin och barnbarnet Olle hit vi har haft en underbar helg ihop. Igår så åkte vi till Åkrabergs handelsträdgård där var det utställning för kaniner och försäljning av höns, ankor och mycket mera.

 Olle var med mig runt bland alla höns-ankburar, att hålla reda på en farmor som irrar runt kan inte vara så lätt. 

Jag fastande vid ankunge buren..jesses så fina. Jag fick lura en stund på hur jag skulle kunna göra iordning här hemma för dom innan jag bestämde mig för att köpa några.... När jag hade bilden klar för mig fanns ingen tvekan.

När vi gick ut från Åkraberg och jag höll kartongen stollt med två ässlingar sa Olle till sin pappa Martin; Ja visste att farmor skulle köpa något

När vi kom hem så hjälpte Olle mig med att gräva och fixa iordning en damm tiil dom små, Olle har döpt dom till Kalle och Kajsa. 

På kvällen tar jag in dom så dom får det varmt och fint




Av Yvonne - 16 april 2009 17:35

Som uppfödare lär man sig snabbt att inga valpningar eller vad som händer strax efter är likt gångerna innan.

Hedvig mådde bra igår tills på sen em , jag kände en obehaglig lukt och tog tempen på henne när den visade 40,5 så ringde jag  veterinären med än gång. Snabbt upp till honom.Henrik undersökte henne  noggrant och gjorde utrlaljud och det visade sig att Hedvig hade livmodersinflammation. Han gav henne flera sprutor och vi fick medicin med oss hem. När klockan var 23:20 hade tempen gått  ner till 39,6. Imorse 39,3 som är OK efter en valpning.

Det är lugnt och fint i valplådan. Valparna äter och går upp fint i vikt.

Tack Henrik, Viskadalens djurklinik för all hjälp. Guld värt att ha en duktig,bra och förstånde  veterinär!!




Av Yvonne - 15 april 2009 19:45

Efter en lång väntan är Hedvigs små valpar födda. Tre hanar och en tik.

Det var jobbigt för henne, hon började redan för ett par dagar sedan med att flåsa och ha det jobbigt. Så det har inte blivit mycket sömn varken för henne eller mig. Förlossningen gick bra.

Nu ligger Hedvig och valpar tätt ihop och har det jätte bra och gott.

Jag har inte haft någon stund över till att läsa mina vänners bloggar men imorgon skall jag hälsa på hos er!!!


Av Yvonne - 12 april 2009 09:51

En härlig Påsk har vi.Jag har fått min första lilla solbränna i ansiktet och man känner sig genast lite piggare.

Vi har fixat lite på tomten detta uppskattas alltid av hundarna dom är med och kollar vad vi gör och hjälper hjärna till med "vårbruket"

Ulla har till exempel hjälp mig att rensa ogräset i en rabatt...nåväl hon tyckte att hon gjorde ett bra och grundligt jobb

Vi har en pytte damm där en Lilja växer, bytte vatten i den. Detta var också himla spännande. Frisk och fint tyckte Ulla och tog sig ett bad!!!

Sedan hur det blir med någon blommning på Liljan i år återstår att se:))

Hedvig har hållt mig vaken halva natten, jag trodde bestämt att det var valpning på gång men vid tre-tiden lugnade hon ner sig.  Hon hade förvärkar, öppningsstadiet kan hålla på ett bra tag, jag vet ju det men väntan blir såååååå lång.

God fortsättning på Påsken och kramar



Av Yvonne - 9 april 2009 11:13

Jag önskar alla en GLAD & HÄRLIG PÅSK  

Av Yvonne - 7 april 2009 17:54

 

Å lycklig!!

Idag har jag varit hos veterinären för att kolla Vildas knän, något man måste göra för att vår ras skall kunna gå i avel, knäna skall vara UA , nervöst, pirrigt är det ju alltid...för man vet ju aldrig..fastän Vilda aldrig har visat någon hälta, så är det ju ändå dagen D. Vildas knän var utmärkta, härligt, så nu har jag bokat tid för ögonlysning till 16 maj. 



Vilda  ligger först på bilden med kompisen Ada bakom

Ni som undrar över hur Ulla kom ner för trappan igår, jag fick ta ett rejält grepp om henne, runt magen, så mer eller mindre hasade vi oss ner . Hon är ju inte bara tung utan det är rätt mycket kropp åt alla håll och kanter, men allt gick bra.Lycklig och gla var hon när vi hade landat på hallgolvet igen. Kanske blir det grind där nere efter detta.



Av Yvonne - 6 april 2009 18:40

Ja då är vi inne i påskveckan. Nu får gärna tiden stanna upp lite..inte så bråttom. Jag vill njuta nu.

Fåglarna har nu riktiga vårkänslor, det kvittras över allt. Jag har trimmat Hedvig idag och all gammal päls satte jag fast ute i en hållare för fågelmat, tipps från Ruth, så nu skall det bli spännande och se om några pippilurar hämtar lite bomaterial.

Appråpå Hedvig , hon är så tjock nu och hon tycker att det börjar bli jobbigt med den stora magen.  Vilar sig mest nu. 

Jaha nu har Ulla kommit upp hit till mig...har ju en brannt vindstrappa till övervåningen, som hon nu har lyckats att kravla sig upp i....hur skall jag få ner henne, vikten är nu 27,5 kg...hon lär nog inte fixa det själv

 

Av Yvonne - 5 april 2009 16:37

STORT GRATTIS till min mamma och mitt goa barnbarn på deras födelsedag idag.''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Idag har vi haft en byggmästare här, vi planerar att byta fasad och tak på vårt gamla hus.

Kanske också bygga ut lite. Nu är det bara att vänta på offerten.Önskar alla en go söndag

Ovido - Quiz & Flashcards