I Orrepinnabygden

Alla inlägg under november 2009

Av Yvonne - 13 november 2009 15:16

Denna dag skall ju vara en otursdag än så länge har det inte inträffat något knepigt...men dagen är ju inte slut ännu.

Vi har varit nere i stan en vända köpt lister, mönsterpapper och hyrt de tre sista Johan Falk filmerna, har sett de första nu i veckan och vi bara måste se alla. Jag rekomenderar att ni som inte sett filmerna, gå och hyr dom!!

Idag är tanken att jag skall börja sy min kavaj som jag skall ha på mig när jag skall ställa ut mina hundar i Norge. Mönstret är från tidningen Allt om Handarbete. Det är lite jocksigt att rita av för det är en massa mönster tryckta på samma blad, man får leta upp nr och färg, hålla tungan rätt i mun och kallkulera av. Tyget köpte jag i måndags när vi var i Malmö och hälsade på vår dotter. Är ni i Malmö och vill köpa tyger till ett bra pris kör in en sväng om Stoof & Stil.


Igår var jag ju på tjej-lunch. Vi hade jätte trevligt och tiden gick ju naturligtvis alldeles för fort. För första gången åt jag Sushi rätt gott.   Toppade sedan med olika Thai rätter. TACK Vibeke för en jätte rolig stund och för den goda LunchenSkrattande



 

Tjingeling!!!!!


Av Yvonne - 12 november 2009 10:56

På skogspromenaden nu på fm kom en räv springandes han stannade upp en kort sekund och tittade på oss sedan fortsatte han vidare utan att göra någon större affär av oss. Hundarna har 0-jaktlust så dom bara snusade runt där räven stannat till.

En kort bit därefter kom den riktiga upplevelsen, cirka 50 m framför oss korsades vägen av fyra älgar, dom rörde sig nästan ljudlöst..ja ni vet hjärtat på mig gjorde en volt och fötterna fastnade i backen. Mina icke jakthundar noterade inte mycket av händelsen för deras näsor hade hittat något som  intresserade mer i ett dike.  Jag vände och beslutade mig om att ta en annan runda. Kan säga att jag slutade att gå och dagdrömma istället slog jag på syn och hörsel till det yttersta. Tur att skogen är stor och att träffa på dom igen samma dag är nog minimal.

Nu hoppas jag att dessa Skogens Konungar slipper falla för någon jägares kula.

 

(bilden är från Clipart)

Nu måste jag fixa iordning mig. Skall ner till stan och äta lunch med en vännina, skall bli jätte trevligt!!

HA DET GOTT alla som hälsar på här i Orrepinnabygden

Av Yvonne - 11 november 2009 08:29

 

Grattis

önskar

PO & Yvonne


Av Yvonne - 10 november 2009 12:37

Hej!                                                   
                    
Det här gäller ju inte dig men du har säkert personer i din omgivning som du är rädd om och vill varna.                                              
Ni har säkert hört talas om att människor blir bortförda och får sina njurar stulna av organtjuvar på svarta marknaden. Jag har råkat ut för något liknande...                                     

                                                  
                         
Mina höfter stals från mig över natten för några år sedan. Jag gick till sängs och vaknade upp med någon annans lår! Ja, det hände bara sådär snabbt. De nya låren hade konsistensen av havregrynsgröt. Vems lår är det  och vad hände med mina? Jag tillbringade hela sommaren med att leta efter dom. Till slut, arg och sårad, hann jag inte mer än resignera och acceptera att jag för alltid skulle fortsätta mitt liv i jeans förrän tjuvarna slog till igen!                                                   
                                              

Min rumpa var nästa offer. Jag vet att det var samma gäng eftersom dom gjorde sig besväret att matcha min ända med låren, som dom snott redan tidigare. Men min nya ända hade dom satt dit minst 1 decimeter längre ner än mitt original! Nu förstod jag att jag skulle bli tvungen att ge upp jeansen till förmån för långa kjolar istället.                                             

För två år sedan insåg jag att även mina armar blivit utbytta. En morgon när jag fönade mitt hår blev jag vettskrämd över att se ett gäddhäng på min överarm dingla fram och tillbaka takt med hårborsten jag använde för att föna mitt hår. Det var riktigt läskigt - min kropp har blivit utbytt en del efter en annan. Vad skulle hända härnäst?                                                   
 

När min stackars hals plötsligt försvann och jag istället fått den ersatt med en kalkons, bestämde jag mig för att gå ut och berätta min historia. Kvinnor i världen, vakna upp och känn lukten av nybryggt kaffe! Det kan vara sista gången Du använder Din ursprungliga näsa! Dom där plastikkirurgerna använder riktiga implantat och kroppsdelar som dom stulit från Dig och mig! Nästa gång någon Du känner berättar om något dom lyft - titta noga igen och ta för sjutton reda på från vem! Var det från Dig?                                                   
                    

                                                  
                         
Detta är ingen bluffvarning. Det här händer kvinnor dagligen!

VARNA DINA VÄNINNOR!                                         
                        


P.S Förra året trodde jag någon stulit mina tuttar. Jag låg på sängen och plötsligt var dom borta! Men när jag hoppade ur sängen kunde jag dra en lättnadens suck - dom hade bara gömt sig i mina armhålor medan jag sov. Nu har jag dom gömda innanför linningen i mina byxor.    

  

Var rädd om er!

Av Yvonne - 5 november 2009 15:53

I somras var det full rivning utomhus nu har det börjat inne. PO fick ta motorsågen till hjälp,dessa väggar är av rejält virke!! Så nu är det öppet från hallen till köket och vardagsrummet.

 

Rörigt var det innan men nu "etter" värre.Får faktiskt lite panik att det snart är jul...vill ju gärna ha klart tills dess

 

Sådana här hemma-smidda spickar håller väggarna på plats!!! PO slet som ett djur för att få loss dessaSkrikandes

Kökstolarna är klara. Gick lätt att fixa. Fick beställa skummgummi till soffan skall hämtas på lördag.

   

Hälsa gärna på hos min vänninas nya blogg, Ijjes .

GOKVÄLL



Av Yvonne - 4 november 2009 14:40




http://www.youtube.com/watch?v=x7o8HeVzTFM

Jag har gjort min första film!!! Menjag får inte in filmklippet här??Jag har tryckt på HTML och klistrat in men det händer inte  mycket mera. någon som kan berätta hur jag gör??

 Men är ni nyfikna så klicka på länken!!










Av Yvonne - 3 november 2009 18:06

I somras var en vännina och jag i Norge, Drammen, på en hundutställning. Det var massor med vägtullar och vi betalade i alla, naturligtvis annars kommer man ju inte igenom, eller hur. Men igår damp det ner ett brev från Fjellinjen AS, Oslo, med en betalningsbot på 25:-.....på något knepigt vis har vi lyckats att tråkla oss igenom en vägtull utan att betalaObestämd och utan att märka den..hur fasen vi har lyckats med detta vet vi inte?? Och klart skall jag betala min överträdelse.

Men i min stilla undran funderar jag över hur mycket det har kostat Fjellinjen att skicka detta brev till migGuld i mun??!!

Nu skall vi till Norge igen i slutet på november och får väll ha ögonen åt alla håll å kanter, så vi inte blir olagliga igen.

 

Johan kommer hit snart och då skall vi smaska på hans födelsedags-smörgåstårta, nu blev ni allt sugna,va?!

Hejrå!!!

Av Yvonne - 3 november 2009 09:31

GRATTIS Johan på din födelsedag

 

Från

Cool FAR & Kyss MOR


Ovido - Quiz & Flashcards