I Orrepinnabygden

Alla inlägg under januari 2011

Av Yvonne - 15 januari 2011 16:15

Inatt kom det en böla snö igen som nu håller på att slaska bort och det är som en mössa över oss med grådis..burrrr

Tog iallafall en tur till IKEA, tittade runt, åt lunch riktigt gott. Jag köpte några småpryttlar bara och en spegel som jag skall ha på trimmet. Bra att kunna se att båda sidor på hunden blir lika trimmade eller klippta :)

Tack för tipset om att ha myskankor här för mördarsniglar men med 8 hundar och ett antal ankor som skall samsas i trädgården är nog inte så lyckad + att vi har räv här.

 


Önskar en härlig lördagskväll

    


Av Yvonne - 14 januari 2011 12:39

På banan igen efter en jobbig förkylning. Börjat få lust att fixa och dona lite hemma. Inköpt nya blommor och några nya ytterkrukor. Piffar upp med en gång. Jag har liksom lite vårkänslor eller vad man kan kalla det, dagarna har faktiskt blivit lite ljusare.  Pessimisten säger..men snälla det är ju bara 14/1....jaja men vad då??!!! det är något bra i luften det känner jag  I tankarna planerar jag att gräva ett trädgårdsland till våren med lite olika buskar, blåbär kanske. PO vill odla potatis. Skall bara luska ut hur jag kan hålla borta mördarsniglarna, tips någon?  


PO har varit och köpt en säck med nya solrosfrön till vildfåglarna, det har gått mängder av mat till dom små frusna stackarna. Det spills ju en del på marken och kanske blir det solroser där till sommaren, vem vet  

Min Ada  är parad och är nu i tredje veckan ett tecken på ev dräktighet är att morgonmålet denna veckan står hon helst över. Usch säger hela hennes kropp hon mår nog lite illa. Det får bli att skämma bort henne lite extra:)

Go fredag  


Av Yvonne - 10 januari 2011 15:27

I förkylning, fy för fasen  ingen större go i mig.

Återkommer..kramar

Av Yvonne - 8 januari 2011 11:39

Förkyld..ögonen svir, näsan rinner   och kroppen värker. Usch inget som jag ville ha. Får kurera mig idag och hoppas att det snart är över och att jag känner mig så här igen  

Igår var vi på My Dog, Fancy fick en etta med kanon kritik men blev inte placerad. Hon ville inte riktigt visa upp sig mest ville hon sitta, titta på allt runt om och tigga godis :) Så nu blir det träning som gäller.

Go lördag!!!

Av Yvonne - 6 januari 2011 19:42

Har sytt lite mer brodyr på mitt burtäcke;

 

Den sitter nu på ena lång sidan. Innan sydde jag på denna bak;

 

Burtäcket ser ut så här;

  Laddar nu inför My Dog imorgon. Fancy är borstad och klorna klippta.

De nya byxorna är uppsydda i min benlängd, väskan är packad, mackorna är gjorda och klockan är ställd på väckning. Har varit på så många utställningar i många, många år men lika spänd är jag varje gång..hoppas att aldrig det här pirret går över  för då är det nog dags att sluta.

::::::::::::::::::::::::::

Här är en annan brodyr på Fransk Bulldog- valp

 

Go kväll!!!  

Av Yvonne - 4 januari 2011 15:33

Tyvärr så kom molnen in över himmeln precis innan solförmörkelsen i morse.  Det som jag märkte idag var att under en stund så blev det ett helt annat ljus ute. Men förra gången den var så såg jag den genom svetsglas en lite märklig upplevelse.

Dagen har annars varit lugn, tog en sväng in till Pias hund & katt. Jack var där med två Westies valpar på 8 veckor...gudars så söta, tur att jag inte är sugen på den rasen :) Jack tyckte iallafall att tikvalpen och jag liksom passade ihop  

Efter det tog jag en sväng ner till KappAhl och hittade ett par rea-byxor som passar precis ihop till min nya kavaj (som även den är ett rea-fynd) Det skall jag ha på mig när jag ställer Mopsen Fancy på fredag i Göteborg. Ja, mopsen ja..en härlig clown som ger oss goa skratt. Men hon är lite av en "husmus" promenader är kul men att därimellan gå ut i trädgården och "bara strosa runt" med dom andra tycker hon är helt meningslöst . Det visar hon med hela sitt mopsiga sätt,liksom säger; menar du allvar....!!!??? gå ut i det här vädret....pytts... vänder i dörren och travar in igen

 



Av Yvonne - 3 januari 2011 16:47

På TV kommer det nya såpor i ett tjör oftast den ena värre än den andra, jag följer ingen av dom.  Bara Svenska Hollywood fruar. Kan liksom inte låta bli att titta på dessa "damer" som lever ett liv så långt ifrån mitt eget. Sitter faktiskt mest och småflinar åt deras otroliga kommentarer och leverne. Men blir ändå underhållen :)

Maria är ju dock en tjej jag gillar hon blir säkert som vi säger folkkär. Med sitt lite virriga sätt och helt medveten om sina felsägningar och små klumpigheter.

Anna Blomberg har gjort parodi på miljonärskorna som jag gillar

Av Yvonne - 2 januari 2011 14:17

Nu har vi ett helt orört år framför oss. Få se vad det kommer att föra med sig, spännande. Har en hel del som jag skulle vilja göra och hoppas på att något av det går i uppfyllelse..och jag hoppas på trimmet.

Här är en liten kille som jag trimmat

Före;

 

Efter;

Nu ser han lite bättre. 


Var och hälsade på vår dotter i Limhamn i torsdags så ljuvligt att få pössa på sitt barnbarn Meja i flera timmar. Resan hem blev däremot inte så trevlig, strax innan Ängelholm började det regna trots -5. Vägbanorna blev snabbt till is. Vi var på håret ifrån att krocka men som tur är fick PO rätt på bilen. Resan tog många timmar hem på grund av olyckor och väglaget.


En fin gäst har vi haft vid fågelbordet

  God fortsättning på 2011

  


Ovido - Quiz & Flashcards