I Orrepinnabygden

Senaste inläggen

Av Yvonne - 20 januari 2011 19:23

Att  träffa likasinnade galna tjejer är nyttigt. Man pratar mycket  i mun på varandra, man är allvarlig, man retas, man planerar och man gapskrattar  

Det är som medicin för själ och kropp.

Igår så "snottrades" det ett ord som jag tror kommer från någon av dessa vänninor med en plastring, garn och en krok så kan man sticka mycket fint   Här är Saras raggsockor.

Jag fick låna garn och ring och tjejerna visade mig hur man "snottrar" kanske även jag kan få till ett par strumpor eller varför inte ett par vantar. Här är Annas "snottermaskin" som hon har fyndat..men hon kom inte riktigt överens med den  Men efter en stund så var denna fina mössa stickad!! Thea är modell

 

Nästa träff skall vi göra tvål... vi tänker gå igenom en hel del olika expriment framöver :)

 


ANNONS
Av Yvonne - 19 januari 2011 18:22

Sitter och väntar på tjejerna vi skall ha en rolig kväll.

 

ANNONS
Av Yvonne - 17 januari 2011 17:37

Töväder som gör om all snö till vatten.    Åkrar blir till sjöar, vägarna blir förädiska att köra på. I Skåne är klass 2 varning denna gång för översämningar..knepigt är vädret. Inte snö på massor av år så är det liksom att vi har fått allt på två vintrar.

Annars en bra dag med en klippning Cockerpoo. Gott att komma ut och träffa folk. Januari blir nog en lite lugnare månad på trimmet sedan drar det väl igång igen. Kan säga att jag stormtrivs med mitt nya arbete mycket bättre än att sitta på ett kontor :)

Tack för goa kommentarer det värmer!!

Hej-Svejs!!!    

Av Yvonne - 16 januari 2011 16:02

Gerty har haft lite kort från "förr-i-tiden" på sin blogg så jag tänkte visa två kort från när allt började för oss. Innan Berner så hade vi en Irlänsk Setter en helt underbar tjej som tyvärr blev sjuk när hon var åtta år och fick somna in. 1983 flyttade en härlig Berner valp in hos oss hon fick tilltalsnamnet Paddi, hon var 10 veckor gammal och vägde 11 kilo :) Med henne började det  aktiva hund-livet som fortfarande håller i sig. Här är ett kort på Martin, Johan, Helena  och Paddi.

 

En annan Berner som gav oss mycket kärlek och som lever kvar i vårat minne är Ricco. Här är ett kort från en Sennen special i Askim han blev BIS-2 och Champion. När jag blev jag glad så hoppade han gärna upp och liksom dunkade till  mig...det här gjorde vi bra morsan :)

 

Oj vilka minnen som bubblar upp

Av Yvonne - 15 januari 2011 16:15

Inatt kom det en böla snö igen som nu håller på att slaska bort och det är som en mössa över oss med grådis..burrrr

Tog iallafall en tur till IKEA, tittade runt, åt lunch riktigt gott. Jag köpte några småpryttlar bara och en spegel som jag skall ha på trimmet. Bra att kunna se att båda sidor på hunden blir lika trimmade eller klippta :)

Tack för tipset om att ha myskankor här för mördarsniglar men med 8 hundar och ett antal ankor som skall samsas i trädgården är nog inte så lyckad + att vi har räv här.

 


Önskar en härlig lördagskväll

    


Av Yvonne - 14 januari 2011 12:39

På banan igen efter en jobbig förkylning. Börjat få lust att fixa och dona lite hemma. Inköpt nya blommor och några nya ytterkrukor. Piffar upp med en gång. Jag har liksom lite vårkänslor eller vad man kan kalla det, dagarna har faktiskt blivit lite ljusare.  Pessimisten säger..men snälla det är ju bara 14/1....jaja men vad då??!!! det är något bra i luften det känner jag  I tankarna planerar jag att gräva ett trädgårdsland till våren med lite olika buskar, blåbär kanske. PO vill odla potatis. Skall bara luska ut hur jag kan hålla borta mördarsniglarna, tips någon?  


PO har varit och köpt en säck med nya solrosfrön till vildfåglarna, det har gått mängder av mat till dom små frusna stackarna. Det spills ju en del på marken och kanske blir det solroser där till sommaren, vem vet  

Min Ada  är parad och är nu i tredje veckan ett tecken på ev dräktighet är att morgonmålet denna veckan står hon helst över. Usch säger hela hennes kropp hon mår nog lite illa. Det får bli att skämma bort henne lite extra:)

Go fredag  


Av Yvonne - 10 januari 2011 15:27

I förkylning, fy för fasen  ingen större go i mig.

Återkommer..kramar

Av Yvonne - 8 januari 2011 11:39

Förkyld..ögonen svir, näsan rinner   och kroppen värker. Usch inget som jag ville ha. Får kurera mig idag och hoppas att det snart är över och att jag känner mig så här igen  

Igår var vi på My Dog, Fancy fick en etta med kanon kritik men blev inte placerad. Hon ville inte riktigt visa upp sig mest ville hon sitta, titta på allt runt om och tigga godis :) Så nu blir det träning som gäller.

Go lördag!!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se