I Orrepinnabygden

Senaste inläggen

Av Yvonne - 20 november 2011 16:11

Snart jul, lite mer än en månad kvar. Känns lite knepigt att börja leta upp stakar och ute belysning när det är +7 nu sen EM. Blir det vit jul i år?

PO och jag tog en tur till det "gula huset" i Ullared ingen kö in men ändå en hilma massa folk..överallt. PO fick köpt kläder till julfesten i Danmark till nästa helg. Riktigt snygga plagg blev det. Jag får stanna hemma för vi har inte hittat någon hundvakt men jag klagar inte för min resa kommer i maj 

Lilla goa Meja är nu en stor tjej och går på dagis, här är en bild från i somras med sin goa mamma Helena

 

Vi väntar nu spänt på 5;e barnbarnet som är beräknat att födas 21 dec. Så pirrigt och spännande.

Maken har blokerat alla små språng in i huset där mössen kan ta sig in men ändå har vi fått en ny "gäst" i huset.

 

Ytter dörren är ju öppen mycket så hundarna kan springa utochin så kanske den har kommmit in den vägen..inte helt otroligt eller hur??!! Så nu har jakten börjat här inne hos oss..vi får se vem som är slugast  

Go söndagskväll !!!  

ANNONS
Av Yvonne - 19 november 2011 17:35

Idag har jag varit affärs vikarie med Martin & Majas dotter Julia. Tvååkers Zoo-shop Ingen av oss kunde kassan fick en snabb lektion på morgonen men allt "fastnade" inte så några fel gjorde vi....men inga alvarliga. Roligt var det iallafall. 

När jag kom hem var två av våra barnbarn här riktigt mysigt att få rå om dom.

Kräftorna som vi åt igår kväll var sagoligt goda och för en gång skull var det lite storlek på dom inga pyttisar. Därtill gott vitt bröd med Svarta Sara...mmmmm..så mumsigt. Ikväll så gör PO något godis med dom kräftor som blev över. Tur att jag har en make som älskar att laga mat är ju inte riktigt min goda sida.

Go lördagskväll

ANNONS
Av Yvonne - 18 november 2011 13:34

Klockan är 13:35 och dimman har dragit in över oss, ser snart inte huset på andra sidan vägen. En himla tur att man inte skall ut och köra ikväll..hua..mörker och dimma är det värsta som finns att köra bil i.

Tömt våra garderober. All gammal skit som vi sparat är nu väck känns så gott det har varit jobbigt att se allt skräp. Vår valp Babsan hjälpte till hon drog iväg med plastpåsarna flera gånger ;)

PO var iväg och handlade och kom hem med en go överraskning..kräftor. Så ikväll skall han och jag ha en liten egen kräftskiva  Vi är ju skaldjurs älskare.

Imorgon skall jag vikariera i Tvååkers Zoo-shop skall bli riktigt kul!! Hoppas att det kommer "lagom" med kunder man är ju inte så himla insatt i hästfoder men "hundbiten" skall jag väl klara.

Blev inte förkyld men har en hemsk värk i axlar och skuldror inte roligt alls men många gånger får jag så istället för själva förkylningen. Nåja man får väl veta att man lever ibland.

Här är ett kort på vår goa hane, Svante, 9 år redan. 

 

Han är nu en glad pensionär från utställningar och vi kastrerade honom för några år sedan för det blev lite jobbigt med alla flickorna som ingår i flocken. 

Goa Babsan, yngst av alla. 11 veckor

Jag önskar alla en härlig fredag!!  

Av Yvonne - 17 november 2011 15:46

Kvällen igår med alla "damerna" var så rolig. God mat, mycket prat och goa skratt. 

Värdinnan bor precis vid havet synd att det var mörk men man hörde vågorna slå mot stranden. 

Mätt och glad åkte jag hem men fick ta det lite lugnt för det var sänkt till 100 på motorvägen (annars är det 120) vid Falkenbergsmotet i södergående rikting var det blåljus och jag fick förklaringen imorse när jag läste tidningen pga halka så hade det hänt en olycka där och därför också sänkningen av hastigheten.

Idag en gråruggig dag och mina förkylningssyndrom är tillbaka  

Ännu en fin äldre bild

Gokväll !!   

Av Yvonne - 16 november 2011 13:13

En vacker dag igen men ändå lite seg. Jag sitter och väntar tills jag skall iväg med Doris på återbesök hos veterinären och har inte lust företa mig någonting nu. Efter det så fortsätter jag ner till Halmstad skall på "damträff" och det skall ju bli riktigt roligt. Att få träffa goa vänner och bara "tjöta" är bra för själen.

Två bilder till från forna tider på Griffon Bruxellois. Dom är riktigt härliga!!

 

Det som glädjer mig mest är att hundarna på dessa bilder inte har kuperade öron, tyvärr så var det ju många som både kuperade öron + svans. Finns några länder kvar fortfarande som håller på med detta hemska.  Det gör mig upprörd     

Go fortsatt dag önskar jag alla  Av Yvonne - 15 november 2011 16:49

Hundpromenaden idag var ljuvlig att se skogen förändras med årstiderna är gott för själen.  Sol, vindstilla och frosten som har lämnat kvar en massa vattendroppar på träden . Dropparna skimmrar på grästråna. Man vill bara stanna kvar där i nuet. Och ha ett härligt hundgäng med sig gör det hela komplett.

Jag har hittat lite gamla bilder på nätet med min hundras. Här är en underbar bild tycker jag på en dam med sina Griffon Bruxellois tror även att det är en Petit Brabancon lite bakom henne till vänster

 

Go kväll

  

Av Yvonne - 14 november 2011 16:19

Igår, söndag, gjordes det inte många knop. Kände mig som jag skulle bli förkyld så jag latade mig bara. Såg en massa repriser på Tv 1 som jag hade missat. Knepigt när jag har en sådan slappardag känner jag mig nästan som en bov för att jag inte har fixat med något.....

Idag är alla förkylningstendeser som bortblåsta, gott. Varit på jobbet och klipp en underbar Shitzu. Det tog lite längre tid än vanligt med henne för hon ville helst kramas och pussas idag 

Babsan är med på trimmet en bra social träning för henne. Hon är en stabil tjej som tar allt med ro. I torsdag så hade jag en blanding med pudel/schäfer och honom brydde hon sig inte alls om. 


  

Doris öga blir bättre för varje dag med hon "hatar" ögon dropparna som hon skall ha 4 ggr/dag. Lite av en kamp blir det mellan henne och mig.

Go kväll    

Av Yvonne - 12 november 2011 15:45

Hundarna har bråkat med vår katt Spike och Doris har fått sig en smäll i ögat så i morse ringde jag till Hallands djursjukhus och fick en tid  10;45 . PO åkte med henne för jag ville så gärna till Varberg och Pudelklubbens inoff. 

Ett liten prick i hornhinnan såg veterinären så nu har vi 3 olika ögon mediciner som hon skall ha 2 - 4 ggr/dagen+ tabletter att hålla reda på. Bäst att göra ett schema på det. Doris är ju en "duracellkanin" men skötte sig med mer än godkänt på djurkliniken. Lilla   kan om hon vill.

På inoffen var det otroligt trångt men allt funkade kalasbra ändå. 274 hundar med mattar/hussar/barn/åskådare på två små baskethallar med en  trång gång in i hallarna men alla fogar sig och allt flyter på ändå. Vi "hundfolk" är ett rätt tåligt folk  

Jag träffade så många goa vänner, känns så bra.

Ett stort Grattis till Emelie som visade sin "pappas hund " Axel, Padditracks Undercover och blev BIR-valp.

Min Thea blev BIR vuxen.  Jag stannade inte till final pga alla Doris mediciner. 

Min goa kompis Ulrika med sin underbara Berner Sennen placerade sig som BIG 3. GRATTIS!!!!

Go lördags kväll till er!!

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se